Het VOC

Adres VOC:
Matterhornstraat 1
5022 PA Tilburg

Het Veteranen Ontmoetingscentrum is een activiteitencentrum waar veteranen op een laagdrempelige manier bij elkaar kunnen komen tijdens georganiseerde bijeenkomsten en reünies, maar ook informeel, tijdens verschillende activiteiten. Het is de plek waar ruimte is voor een verhaal, gezelligheid, een kop koffie, het weerzien van ervaringsgenoten. Niet alleen veteranen zijn welkom. Naast hun familie, zijn ook andere belangstellenden van harte welkom. Denk hierbij aan scholen, bedrijven, overheden en andere organisaties. Ons gebouw is volledig toegankelijk voor minder validen, zo ook de toiletten. Roken doen we buiten.

Huiskamer

In onze huiskamer is voldoende ruimte voor ontmoeten onder het genot van een kop koffie. Neem plaats in de zithoek of aan de leestafel en ga gezellig met elkaar in gesprek. Uiteraard is er ook altijd ruimte voor een persoonlijk gesprek, wanneer de situatie er om vraagt is dit tevens mogelijk in de aparte spreekkamer. Vanuit de keuken wordt regelmatig een maaltijd verzorgd. Onder het mom van “Eten wat de pot schaft” kunt u hier aan deelnemen tegen vergoeding van een kleine bijdrage. Frisdranken zijn ook verkrijgbaar. Alcohol wordt tijdens reguliere openingstijden niet geschonken.

Vergaderzaal

De vergaderzaal biedt plaats aan maximaal 60 personen (zittend) en is uitgerust met internet, beamer en scherm. Deze ruimte wordt regelmatig gebruikt voor onze eigen activiteiten (presentaties, lezingen, etc.). Uiteraard zijn andere organisaties welkom om gebruik te maken van deze faciliteiten. Voor meer informatie neemt u contact op met onze beheerders.

Spreekkamer

De spreekkamer wordt gebruikt voor persoonlijke gesprekken. Bijvoorbeeld met nuldelijnsondersteuners of met maatschappelijk werk. Deze ruimte kunt u ook reserveren wanneer u liever niet thuis of in een kil kantoor afspreekt met uw hulpverlener. Voor de mogelijkheden neemt u contact op met onze beheerders.

Kantoortuin

Op de eerste verdieping beschikken wij over een compacte kantoortuin. Naast ons bestuur wordt deze ook gebruikt door andere samenwerkingspartners. Wilt u met uw organisatie ook gebruik maken van onze “tuin”? Neem dan contact op met ons bestuur voor meer informatie.

Openingstijden

Iedere dinsdag avond kan er gegeten worden in het VOC, u dient zich hiervoor wel aan te melden door een email te sturen naar het VOC

Iedere derde donderdag van de maand is er een inloopavond van 19:30 tot 22:30, aanmelden is niet noodzakelijk.

Reserveren / Het VOC gebruiken op afspraak

Naast de reguliere openingstijden is het mogelijk om op afspraak gebruik te maken van het VOC. Voor de voorwaarden klik hier en om een afspraak te maken klik hier.